TÜRKİYE GÜNEY KORE STA HİZMET TİCARETİ VE YATIRIM ANLAŞMALARI

2 Ağustos 2018

Sayın Üyemiz,

İlgi: TOBB’un 31.07.2018 tarih 0412/11642 sayılı yazısı

İlgide kayıtlı yazıda, ülkemiz ile Güney Kore arasındaki Serbest Ticaret Anlaşması (STA) kapsamında, taraflar arasındaki mal ticaretinin kademeli olarak serbestleştirilmesine ilişkin “Mal Ticaret Anlaşması’nın 1 Mayıs 2013 tarihinde yürürlüğe girdiği belirtilmektedir.

Yazıda devamla, son olarak “Türkiye Cumhuriyeti ile Kore Cumhuriyeti Arasında serbest Ticaret Alanı Tahsis Eden Çerçeve Anlaşma Kapsamında Hizmet Ticareti Anlaşmasının İlişik Notalarla Birlikte Onaylanması Hakkındaki Karar”ın 5 Haziran 2018 (Mükerrer) tarihli Resmi Gazete’de yayımlanmış olduğu ve bahse konu Anlaşma’ya ilişkin iç onay sürecinin de tamamlanmış olduğu bildirilmektedir.

Bu itibarla, Türkiye ve Güney Kore arasında “Hizmet Ticareti Anlaşması” ve “Yatırım Anlaşması”nın 1 Ağustos 2018 itibariyle yürürlüğe girmesi hususunda iki ülke arasında mutabakata varıldığı ifade edilmektedir.

Söz konusu anlaşma metinlerine, www.ticaret.gov.tr adresinden ulaşılması mümkündür.

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,