Süleyman Kozuva seçim sonuçlarıyla ilgili bir değerlendirmede bulundu

26 Haziran 2018
Yönetim Kurulu Başkanımız Süleyman Kozuva, 24 Haziran seçim sonuçlarıyla ilgili bir değerlendirmede bulundu. Kozuva değerlendirmesinde seçimlerin ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını dilerken katılımın yüksekliğinin demokrasi başarısı olduğuna vurgu yaptı.

Kozuva mesajında şunları kaydetti. “Türkiye 24 Haziran Pazar günü Cumhurbaşkanlığı Sistemi ve 27’nci Dönem Milletvekili Seçimi için sandığa gitmiş ve özgür iradesiyle oyunu kullanmıştır. Seçime % 87,5 gibi bir katılım olması Türkiye demokrasisi açısından tüm dünyaya örnek oluşturacak büyük bir başarıdır.

Bu seçimle milletimiz Cumhurbaşkanlığı Sistemine devam demiştir ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, yüzde 53,2 gibi bir oyla yeni hükümet sisteminin ilk cumhurbaşkanı seçilmiştir. İş dünyası ve temsilcileri olarak şahsım ve yönetim kurulumuz adına biz de kendilerini tebrik ediyoruz. 27. Dönem parlamentomuzun da ülkemiz adına hayırlı işlere imza atmasını diliyoruz.

Seçim sonuçlarının içerideki ve dışarıda ülkemiz için güven ve istikrara vesile olacağına yürekten inanıyorum. Gerek ekonomik istikrarın korunması, gerek devam etmesi gereken projelerin devam etmesi açısından ve de uluslararası politikalarımızın daha güçlü ve başarılı sürdürülebilmesi açısından büyük bir önem taşıdığını düşünüyorum.

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası olarak seçimle birlikte siyasi görüş ayrılıklarının ve mücadelelerinin hele hele kırgınlıkların ve küskünlüklerin artık geride kalması gerektiğine inandığımızı belirtmek istiyorum.
Bundan sonra yine hep birlikte el ele gönül gönüle kardeşçe birlik ve beraberlik içinde ülkemiz için üzerimize düşen görevimizi en iyi şekilde yerine getirmemiz gerektiğini düşünüyorum.

Bu seçimde ilimizden 27. Dönem seçilen milletvekillerimiz Sayın Mustafa Şentop, Sayın Mustafa Yel, Sayın Çiğdem Koncagül, Sayın Faik Öztrak, Sayın İlhami Özcan Uygun, Sayın Candan Yüceer ve Sayın Enez Kaplan’ı tebrik ediyor ilimiz, bölgemiz ve ülkemiz için yapacakları hayırlı çalışmalarında her daim yanlarında olacağımızı bilmelerini istiyorum.”