Cezayir İthalat Yasakları Hk.

27 Haziran 2018

Sayın Üyemiz,

T.C. Ekonomi Bakanlığı’nın 06.06.2018 tarihli ve 54304773 – 724.01.04 – E.60338 sayılı yazısına istinaden TOBB’dan alınan yazıda, Afrika kıtasındaki önemli ticaret partnerlerimizden olan Cezayir’de son yıllarda ortaya çıkan ekonomik sorunlara karşı adı geçen ülke makamları tarafından alınan bir dizi önlem neticesinde 10’lu GTIP bazında 851 adet ürünün Cezayir’e ithalatına yasak getirildiği belirtilmiştir.

Cezayir Ticaret Müşavirliğinden alınan bir yazıya atfen, ülkede halen yürürlükte olan söz konusu ithalat yasağına konu olan ürün sayısının 851’den 877’ye yükseldiği bildirilmektedir. Uygulamaya konu ürünlerin yeni listesinin duyurulduğu Cezayir Resmi Gazetesinin ilgili sayısına Birliğimiz web sitesi (www.tobb.org.tr) üst panelindeki “TOBB Birimleri” altında yer alan Dış Ekonomik İlişkiler Daire Başkanlığı/Dış Ticaret Müdürlüğü başlığındaki “Duyurular” (https://www.tobb.org.tr/Sayfalar/Detay.php?rid=2655&lst=DuyurularListesi) kısmından ulaşılabileceği aktarılmıştır.

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,