Belt and Road Summit:From Theory to Pratice başlıklı Konferans

25 Nisan 2018

SAYIN ÜYEMİZ

İlgi: TOBB’nin 19.04.2018 tarihli ve 0411/6274 sayılı yazısı

İlgi kayıtlı yazıda, Ambrosetti Forumu yetkilisi Paolo Borzatta’nın Pekin Büyükelçiliğimizi ziyaret ettiği, gerçekleştirilen görüşmede adı geçenin, Ambrosetti Forumu ve Çin Kalkınma Enstitüsü tarafından bu yıl İkincisi 22-23 Kasım 2018 tarihlerinde Shenzhen/Çin’de düzenlenecek olan “Belt and Road Summit: From Theory to Pratice” başlıklı yüksek düzeyli konferans ve yerel iş liderleriyle kapalı yuvarlak masa toplantıları hakkında bilgi vermek suretiyle konuşmacı olarak Pekin Büyükelçimizi anılan Konferans’a davet ettiği ve Türk şirketlerinin de söz konusu faaliyette yer almasının talep edildiği belirtilmektedir.

Yazıda devamla, bahse konu etkinliğin “Belt and Road: Seize the Next Wave of Growth in Eurasia” temalı ilk toplantısının 23-24 Kasım 2017 tarihlerinde Venedik'te gerçekleştirildiği, Konferansın Kuşak ve Yol Girişimi’nin sunduğu yatırım fırsatları ve stratejilerini tartışmak üzere Çin, Orta Asya ve Avrupa’dan üst düzey işadamları, siyasi ve düşünce liderlerini bir araya getirmeyi amaçladığı, oturumların başlıklarının katılımcılarla birlikte belirleneceği, jeostratejik bağlam, Çin ve Orta Asya’da üretimin geliştirilmesi, İpek Yolu boyunca e-ekonomi, ticaret ve yatırım politikaları, Kuşak ve Yol bağlamında başarılı işbirliklerinin tesisi ile altyapı ve ulaştırmanın ana konular olduğu kaydedilmektedir.

Etkinliğe ilişkin detaylı bilgi TOBB web sitesinin (www.tobb.org.tr) “Hizmetler/Uluslararası İş İmkânları-Ülke Duyurulan-Çin” bölümünde yer almaktadır.

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,