İnovasyon Odaklı Mentorluk Programı Temmuz 2018 Dönemi Hk

14 Mart 2018
Sayın üyemiz,

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından alınan yazıda, 70 bin ihracatçı firmanın temsilcisi Türkiye İhracatçılar Meclisi olarak, katma değerli ihracatımızın artırılması amacıyla Ar-Ge, inovasyon, tasarım ve markalaşma çalışmalarına odaklanmış bulunduklarını, bu doğrultuda TİM ve Sabancı Üniversitesi işbirliği ile geliştirilen İnoSuit-İnovasyon Odaklı Mentorluk Programı; ülkemizin ihracat gücünü yaratıcılıkla, yenilikçilikle ve yüksek katma değerle arttırmak amacıyla, özgün ve bilimsel bir metodolojiyi hayata geçirmeyi hedeflemiş oldukları bildirilmiştir.

Bu kapsamda, hali hazırda devam eden program ile ülkemizde "inovasyon yönetimi" konusunda yetkinliği ve üniversite-sanayi işbirliği konusundaki motivasyonu yüksek üniversitelerimiz ve akademisyenlerimiz ile "kurumsal inovasyon sistemlerini" oluşturmayı hedefleyen ihracatçı firmalarımız eşleştirilmiş ve kapsamlı, odaklı, uygulamaya dönük ve bilimsel bir çalışma ile son derece değerli kazanımların elde edilmiş olduğu belirtilmiştir.

İnoSuit Programı'na bugüne kadar 36 farklı ilden 232 firma başvurmuş, İnoSuit Programı'nın mentor havuzunda ise inovasyon yönetimi konusunda uzman 97 üniversiteden 601 akademisyen mentorun bulunduğu belirtilmiştir. Diğer taraftan programın 2. döneminden itibaren sene içerisinde programa katılım için farklı dönemlerde gelen talepleri ve başvurularının sene içerisinde 4 ayrı dönemde (Ocak, Nisan, Temmuz ve Ekim ayı) alınmasına karar verildiği bildirilmiştir.
Bu itibarla İnoSuit-İnovasyon Odaklı Mentorluk Programı 2018 yılı Temmuz ayında başlayacak olan beşinci dönemin katılım ve programın yürütülmesi ile ilgili tüm detaylarına aşağıda detayı bulunan linkte tıklayarak ulaşabilirsiniz.


Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası