Yapay Zeka Dönüşümü ve Robot Uygulamaları Semineri

13 Mart 2018

Sayın Üyemiz,

Günümüz üretim sektöründe robot ve otomasyon sistemleri gerek rekabet gücünün artırılması gerekse karar verme süreçlerine, mühendislik altyapısına, planlama ve operasyonel işleyişin en verimli biçimde çalışmasına çok önemli katkılar sağlamaktadır.

Robot sistemleri, endüstriyel görüntü işlem sistemleri, yapay zeka uygulamaları üretim maliyetlerinin düşmesine ve yüksek kalite standartlarına erişilmesine neden olmaktadır. Bu bağlamda, bir çok firma artan oranda robotik ve otomasyon teknolojilerine yatırım yapmaya başlamıştır. Türkiye’de özellikle otomotiv firmalarının yetenekli mühendis istihdamı, Ar-Ge ve teknolojiye yatırımları ve gelişmiş yan sanayisinin varlığına rağmen sektörün büyüme performansına paralel yeni üretim hattı yatırımları için gereken endüstriyel teknoloji ve ekipmanın önemli bir kısmı maalesef hala yurtdışından ithal edilmektedir.

Bu kapsamda, Türkiye ekonomisi içinde yüksek katma değere sahip ‘MİLLİ’ ve ‘YERLİ’ ileri teknoloji üretimi ve ihracatı ve aynı zamanda mevcut sektörlerin otomasyonu, robotik teknolojiler ve yapay zeka gibi yeni bilimsel tabanlı gelişmelere göre yeniden yapılandırılması Türkiye açısından 2023 vizyonu boyutuyla da hızla yoğunlaşmamız gereken inovatif alanlar olarak karşımıza çıkmaktadır. Endüstride makine ve proses uygulamaları, robotlaşmanın gerçek maliyeti, CNC ve robot entegrasyonu, Endüsrtri 4.0 ve robotik, robot ve görüntü işleme sistemlerinin entegrasyonu vb. konuların ele alınacağı “Yapay Zeka Dönüşümü ve Robot Uygulamaları Semineri” düzenlenecektir.

22 Mart 2018 tarihinde 09.30’da İstanbul Ticaret Odası Meclis Salonu’nda gerçekleştirilecek “Yapay Zeka Dönüşümü ve Robot Uygulamaları Semineri”ne katılmak isteyen ilgililerin aşağıda talep edilen bilgilerini elif.cakir@ito.org.tr mail adresine iletmeleri rica olunur.

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası


Yapay Zeka Dönüşümü ve Robot Uygulamaları Semineri
22 Mart 2018 saat: 09:30-14:00 / İTO Meclis Salonu
Reşadiye Caddesi 34112 Eminönü İSTANBUL

seminer_programi.pdf