12 Şubat 2018

SAYIN ÜYEMİZ

İlgi: T.C. Tekirdağ Valiliği İl Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü’nün 09.02.2018 tarihli ve 31403330-010.07.02-E.331 sayılı yazısı

İlgi kayıtlı yazıda, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı sorumluluğunda olan, 3516 Sayılı Ölçüler ve Ayar Kanun’una göre ölçü ve ölçü aletlerinin 2 yılda bir periyodik muayeneye tabi tutulması zorunlu olup, kullanıcıların damga süresi dolmuş bulunan ölçü ve ölçü aletlerinin periyodik muayenelerinin yaptırılması için beyanname verme süresi 28 Şubat 2018 günü mesai bitiminde sona ereceği bildirilmiştir.

Bu nedenle; 10 yıllık damga süresini doldurmuş elektrik, su, doğalgaz sayaçları ile 2 yıllık damga süresim doldurmuş 2016 yılı damgasına sahip hassas kütle ölçüleri, 5 kg’dan yukarı kütle ölçüleri, hassas mekanik tartı aletleri, okuma çıktı verebilme veya başka elektronik cihazlarla bağımlı çalışabilme özelliğine sahip elektronik tartı aletleri, maksimum kapasitesi 2000 kg’dan fazla olan tartı aletleri, hububat muayene aletleri, demiryolu yük ve sarnıçlı vagonları, taksimetre, naklimetre, akaryakıt ölçek ve sayaçları ile likit petrol gazı (LPG) sayaçlarını bulunduran kişi ve kuruluşların yasal metroloji yönünden İl Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü’ne,

2 Yıllık damga süresini doldurmuş 2016 yılı damgasına sahip uzunluk ölçüleri (tek parçalı ağaç metreler), akıcı maddeler için hacim ölçüleri, kuru taneli maddeler için hacim ölçüleri, 5 kg’a kadar (5 kg. dahil) hassas olmayan kütle ölçüleri, yay ve elektronik tertibatı bulunmayan maksimum kapasitesi 2000 kg’a kadar (2000 kg dahil) mekanik tartı aletlerinden; masa terazileri, asma teraziler, tek kollu kantarlar, ibreli teraziler ile maksimum kapasitesi 2000 kg’a kadar (2000 kg dahil) ve Belediyelerce tespit edilecek yer ve günlerde kurulan üretici ve pazarcılar tarafından malların doğrudan tüketicilere perakende olarak satıldığı açık veya kapalı pazar yerlerinde kullanılan IH.'ncü ve IV.'ncü sınıf otomatik olmayan elektronik tartı aletleri bulunduran kişi ve kuruluşlar ölçü ve ayar yönünden bağlı bulundukları Belediye Grup Merkezi Ölçüler Ve Ayar Memurluklarına dilekçe ile muayene ve damga ücretinin yatırıldığına dair dekontla birlikte müracaat etmeleri ve müracaat edildiğini gösteren bir belge almaları gerekir.

Ayrıca otomatik tartı aletleri, I.'nci ve II.'nci sınıf otomatik olmayan tartı aletleri ve Belediyelerce tespit edilecek yer ve günlerde kurulan üretici ve pazarcılar tarafından malların doğrudan tüketicilere perakende olarak satıldığı açık veya kapalı pazar yerlerinde kullanılmayan III.'ncü ve IV.'ncü sınıf otomatik olmayan elektronik tartı aletleri için Yetkili Muayene Servislerine müracaat edilmesi gerekmektedir.

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,