Katar Ziyareti

12 Ocak 2018

SAYIN ÜYEMİZ

İlgi: TOBB’nin 10.01.2018 tarihli ve 0411/569 sayılı yazısı

İlgi kayıtlı yazıda, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’un Körfez İşbirliği Konseyi ülkelerine dönük faaliyetleri çerçevesinde, Katar Ticaret ve Sanayi Odası (QCCI) ile işbirliğiyle, 15-17 Ocak 2018 tarihlerinde Doha’ya bir özel sektör heyeti ziyaret gerçekleştirileceği bildirilmiştir.

Türkiye ile Katar arasındaki ticaret hacmi 2016 sonunda petrol ve türevleri hariç, 710 milyon dolar olarak gerçekleşmiştir. Müteahhitlik firmalarımızın bugüne kadar Katar’da üstlendikleri projelerin tutarı 11,6 milyar dolar düzeyindedir. 2022 Dünya Kupası ve 2030 Katar Ulusal Vizyonu çerçevesinde gerçekleştirilmesi gündemde olan alt ve üstyapı projeleri firmalarımız için yeni fırsatlar barındırmaktadır. Ülkemizde önemli yatırımları olan Katar sermayesinin Türkiye’ye ilgisi artmaktadır.

Program kapsamında, Türk-Katar İş Forumu, altyapı, elektrikli cihazlar, sanayi plastik ürünleri, gıda ve tarım, lojistik, inşaat, bilgi teknolojileri (güvenlik sistemleri), makine ve teçhizat, cam ve zücaciye, tarım makineleri, bebek - yetişkin bezi, enerji hizmetleri, ilaç ve tıbbi cihazlar başta olmak üzere çeşitli sektörlerde Türk ve Katar firmaları arasında iş görüşmelerin gerçekleştirilmesi öngörülmektedir. Program kapsamında ayrıca, “saha ziyaretleri” de gerçekleştirilecektir.

Programa katılmak isteyen firma temsilcilerinin konaklama, uçak, transferler, yemek vb. organizasyon giderlerini karşılamak üzere, organizasyonu gerçekleştirmek üzere TOBB tarafından görevlendirilen GOLDEN BAY TURİZM YATIRIMLARI A.Ş.- Yapı Kredi Bankası, Rumelicaddesi Şubesi, TR 12 0006 7010 0000 0025 2595 55 numaralı Türk lirası hesabına,

4.100-(DörtBinYüz) Türk Lirası katılım bedeli, ön avansı ödemiş olan katılımcıların ise

1.100- (BinYüz) Türk Lirası ödemeleri gerekmektedir.

Söz konusu programa yerinden katılacak olan katılımcıların ise uçak ve konaklama hariç toplantı giderlerini karşılamak üzere, organizasyonu gerçekleştirmek için TOBB tarafından görevlendirilen GOLDEN BAY TURİZM YATIRIMLARI A.Ş.- Yapı Kredi Bankası, Rumelicaddesi Şubesi, TR 12 0006 7010 0000 0025 2595 55 numaralı Türk lirası hesabına, 750,- (YediYüzElli) Türk Lirası ödemeleri gerekmektedir.

Ziyarete katılmak isteyen firma temsilcilerinin http:/katar.tobb.org.tr adresinde yer alan başvuru formunu doldurmaları, yüksek çözünürlüklü ve “jpeg” formatında bir fotoğraf, pasaportun renkli kısmı ve avans bedelinin ödendiğini gösteren dekontun da katar@tobb.org.tr adresine en geç 10 Ocak 2018 tarihine kadar iletmeleri gerekmektedir

Kişi başı organizasyon giderleri, katılımcı sayısına göre tespit edilmektedir. Bu itibarla, katılım teyidini bildirip, avans ödemesini yapmış olan firmalarımızın ziyarete katılmaktan vazgeçmeleri halinde, yapılan ödemenin iadesinin yapılabilmesi için, en geç 11 Ocak 2018 Perşembe günü mesai saati bitimine kadar TOBB yazılı olarak bildirimde bulunmaları gerekmektedir.

TOBB-Katar etkinliğine ilişkin Taslak Program ve Başvuru Forumuna TOBB web sayfası (www.tobb.org.tr ) “Hizmetler” başlığı altındaki “Uluslararası İş İmkanları/Yurt Dışı Etkinlikler, Katar Ziyareti” bölümünden ulaşılabilmektedir.

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,