Dünya Helal Zirvesi İstanbul 2017

10 Kasım 2017

SAYIN ÜYEMİZ

İlgi: TOBB'nin 02.11.2017 tarih ve 411/16878 sayılı yazısı,

İlgide kayıtlı yazıda, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) işbirliği ile Dünya Helal Zirvesi  İstanbul 2017 ve İİT 5.  Helal Expo, Sayın Cumhurbaşkanımızın yüksek himayelerinde 23-25  Kasım 2017 tarihleri  arasında  İstanbul'da gerçekleştirileceği  bildirilmektedir.

Bu kapsamda, Dünya Helal Zirvesi İstanbul 2017 kapsamında  Helal  Gıda,  İslami  Finans, Helal Turizm, İslami Tekstil, Helal Tıp, Helal Kimya ve Ecza konularının da ele alınacağı ve 57'si İİT üyesi olmak üzere 80'i aşkın ülkeden üst düzey katılımın gerçekleşeceği konferansların  düzenleneceği ifade edilmektedir.

Yazıda devamla, Dünya Helal Zirvesi İstanbul 2017 ile İİT 5. Helal Expo'nun ülkemizin helal alanındaki lider, kural koyucu ve merkez  ülke konumunun  güçlendirilmesi,  ülkemiz  politika ve yaklaşımlarının tüm dünyaya duyurulması, helal ürün ve hizmetlerimizin sergilenmesi ve ülkemizde kurulmakta olan Helal Akreditasyon Kurumu'nun (HAK) uluslararası tanıtımı açısından  bir  fırsat oluşturduğunun  değerlendirildiği  iletilmektedir.

Söz    konusu     etkinliklere     ilişkin    detaylı bilgiye http://www.worldhalalsummit.com.tr adresinden ulaşılabilmektedir.

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası