BAEde Türk Firmaları için Proje İmkanı

22 Eylül 2017

SAYIN ÜYEMİZ

İlgi: TOBB’nin 21.09.2017 tarihli ve 0411/14498 sayılı yazısı

İlgi kayıtlı yazıda, Muhammed Al Otaiba Grubu Başkan Yadımcısı Abdul Rahman Kailani’nin, Abu Dabi Büyükelçimiz Can Dizdar ile görüşmesinde aşağıda belirtilen iki alanda Türkiye’den ilgi duyacak firmalarla işbirliğine hazır bulunduktan ifade edilmektedir.

-Kullanılmış araç lastiklerinin yeniden dönüşümü (recycling)

*Yazıda, Kailani’nin hâlihazırda ellerinde 25 milyon parça kullanılmış lastik bulunduğu, bunların yeniden dönüşüme sokularak saf karbon, çelik ve mazot elde etmeyi öngördüklerini, bu amaçla lastiklerin halen muhafaza edildiği Abu Dabi Emirliği’nin iç kesimlerinde (Liwa) orta ölçekli bir tesis kurulup işletilmesi gerekeceğini, bu konuya ilgi duyacak Türk firmalarıyla doğrudan iletişime geçebileceklerim, hatta bu amaçla Türkiye’yi ziyaret ederek, yüz yüze görüşmeler yapmaktan memnuniyet duyacağım ifade ettiği belirtilmektedir.

-Abu Dabi’de 400 yataklı bir hastane inşası ve işletimi

*Yazıda, Kailani’nin söz konusu hastane inşaatı için gerekli izin ve lisanları aldıklarım, bu çerçevede, hem bu hastanenin inşası, hem de daha sonra işletilmesi için bir Türk firmasıyla işbirliğine girmeye hazır olduklarım bildirdiğine yer verilmektedir.

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,