Türkiye – Belarus İş Konseyi Ortak Toplantısı / İş Forumu ve Belarus Özel Sektör Heyet Ziyareti, 27 – 29 Temmuz 2017, Minsk

17 Temmuz 2017

Sayın Üyemiz,

İlgi:  Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK)'in 11.07.2017 tarihli ve BRUS/ 2017-1023 sayılı yazısı ve Eki.

İlgi yazıda, Eşbaşkanlığını T.C Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Prof. Dr. Veysel EROĞLU'nun yaptığı Türkiye – Belarus Hükümetlerarası Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) 9'uncu Dönem Toplantısı ile eş zamanlı olarak, 27 – 28 Temmuz 2017 tarihleri arasında Türkiye – Belarus İş Konseyi Ortak Toplantısı ve özel sektör heyet programı düzenleneceği bildirilmektedir. Söz konusu DEİK Türkiye-Belarus İş Konseyi ve Belarus Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde yapılacak etkinliğe, T.C Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Veysel EROĞLU ve KEK Belarus tarafı Eşbaşkanı ve Belarus Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Sayın Vladimir MAKEY'in yanı sıra, Belarus'un kurumları, önde gelen sanayi işletmelerinin yetkilileri ve özel sektör temsilcileri tarafından katılım sağlanacağı bildirilmektedir.

İş Konseyi Forumu çerçevesinde, bilişim, otomotiv sanayii, makine imalatı, tekstil ve hazır giyim, inşaat ve inşaat malzemeleri üretimi, gıda sanayii, bankacılık ve finans, kimya sanayii, turizm, ulaştırma ve lojistik, ağaç işleme ve mobilya üretimi alanlarında faaliyet gösteren sektörler öncelikli olmak üzere, birçok sektörden şirket ve kurumlarımızın katılımının önem taşıdığı ifade edilmekte olup, programın ikinci günü, belirtilen sektörlerde faaliyet gösteren Belarus işletmelerine inceleme gezileri yapılması öngörülmektedir.

İlgi yazıda, bahse konu heyet ziyaretine iştirak etmek isteyen şirket ve kurum yetkililerinin 20 Temmuz 2017, Perşembe günü saat 18:00'e kadar http://portal.deik.org.tr/KatilimFormu/422/8950 internet bağlantısında yer alan formu eksiksiz doldurarak, kayıt yaptırmaları ve 700 Dolar tutarındaki avansı başvuru formunda belirtilen hesaba yatırmaları gerektiği belirtilmektedir.

İstanbul-Minsk-İstanbul uçak biletleri; Minsk'te iki gecelik konaklama, transferler, tercüme hizmetleri, toplantı ve organizasyon giderlerini kapsayan toplam katılım bedeli önümüzdeki günlerde belirlenecek, ödenmesi gereken fark tutarı avansı yatırarak başvuruda bulunan katılımcılara bildirilecektir. Avans olarak yatırılan meblağ organizasyonla ilgili ön ödemelerde kullanılmakta ve belli bir tarihten sonra katılımdan vazgeçilmesi halinde, iade edilmemektedir.

Ziyaret taslak programı ekte olup (EK-2), ayrıntılı program katılım sağlayan şirket ve kurum yetkililerine ayrıca iletilecektir.

Not: DEİK Türkiye-Belarus İş Konseyi tarafından hazırlanan Belarus iş ve yatırım ortamı konulu rapora http://www.deik.org.tr/contents-fileaction-14804 internet bağlantısından ulaşılailmektedir.

Bilgilerinize sunarız.                                                                                

Saygılarımızla,

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası