Çerkezköy TSO Başkanı Süleyman Kozuva ilk 500´e giren firmalarımızı kutladı

8 Haziran 2017

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Kozuva Çerkezköy TSO'ya kayıtlı İSO ilk 500’de yer alan 19 firmamız kutladı.  İSO tarafından yapılan anketle hazırlanan 2016 yılı Türkiye’nin İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasına giren firmalar açıklandı. Türkiye’nin ilk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde ilçemizden ve bölgemizden 19 firma yer aldı.

İstanbul Sanayi Odası tarafından her yıl açıklanan, Türkiye’nin sanayi konusundaki en kapsamlı ve uzun soluklu çalışması olan ‘Türkiye’nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu’ araştırmasının 2016 yılı rakamlarına göre Çerkezköy Organize Sanayi Bölgemizden üyemiz 19 firma ülkemizin en büyük 500 firması arasında yer almayı başardı.

Açıklanan listede ÇOSB’de üretim yapan Arçelik A.Ş. ‘500 Büyük’ sıralamasına 5’inci sıradan girdi. BSH Ev Aletleri San. ve Tic. A.Ş. bir önceki yıla göre bu sene iki basamak yükselerek 16’ncı sırada yer aldı. HEMA Endüstri A.Ş. ise yine bir önceki yıla göre 10 basamak atlayıp 134’üncü sıraya çıkmayı başarırken Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesindeki 19 firma arasında da üçüncü sırada yer aldı. Listede Öznur Kablo San ve Tic. A.Ş 161’inci, SAREKS 162’inci, Deva Holding 195’inci, FAREL 216’ıncı, Koçak Farma İlaç ve Kimya San. A.Ş 222’inci, JOTUN Boya San ve Tic. A.Ş 258’inci, Dinarsu İmalat ve Tic. A.Ş 291’inci, Nobel İlaç San ve Tic A.Ş(ULKAR KİMYA) 296’ıncı, Sarbak Metal San ve Tic. A.Ş 302’inci, Akkim Kimya San ve Tic. A.Ş 325’inci, Altek Döküm Hadde Mamüller San ve Tic. A.Ş 335’inci, Flokser Tekstil San ve Tic. A.Ş 345’inci, Hakan Plastik San ve Tic. A.Ş 351’inci, Samet Kalıp ve Madeni Eşya San ve Tic. A.Ş 387’inci, Teverpan MDF Levha San ve Tic. A.Ş 465’inci, YÜNSA Yünlü San ve Tic. A.Ş 479’ıncı sırada yer aldı.

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası adına ilk 500 firma arasında yer alan firmalarımızı kutlayan Kozuva, "Dünyayı sarıp sarmalayan ekonomik daralmanın ülkemizi de etkilediği bir dönemde istikrarın ve büyümenin birer temsilcisi olarak Türk ekonomisinin onuru bizlerin de yüz akı olan firmalarımız her türlü takdirin üstündedir. Kendilerini şahsım ve yönetim kurulumuz adına yürekten kutluyor başarılarının devamını diliyorum" dedi.