Çerkezköy TSO, TOBB 73. Genel Kurulu´na katıldı

26 Mayıs 2017
Bu sayfa arşiv sayfasıdır. Bu sayfada gördüğünüz bilgiler değiştirilmiş olabilir.

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (Çerkezköy TSO), TOBB’un düzenlediği 73. Genel Kurula katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımlarıyla gerçekleşen Genel Kurula Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, TOBB Delegeleri, Kadın Girişimciler Kurulu Üyeleri, Genç Girişimciler Kurulu Üyeleri, Meclis Üyelerinden oluşan bir heyet katıldı.

Erdoğan: “Kanaat önderlerisiniz”

24 Mayıs 2017 Çarşamba günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla TOBB ETÜ Spor Salonu’nda gerçekleşen kongre saygı duruşu ve istiklal marşıyla başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada 81 ilden katılan oda ve borsa başkanları ile meclis üyelerine hitaben yaptığı konuşmada iş dünyasının azmi, heyecanı ve enerjisinin kendileri için güç kaynağı olduğuna dikkat çekti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan “sizler bulunduğunuz bölgelerde STK olarak aynı zamanda kanaat önderisiniz” diye nitelediği iş dünyasına "Temsil ettiği geniş iş, fikir ve dünya görüşü yelpazesiyle bu salon, aslında Türkiye'nin yelpazesidir. İş dünyamızın lokomotifliği, itici gücü, emeği ve desteği olmadan hedefimize ulaşmamız mümkün değildir. Üreten, istihdam oluşturan, ihracat yapan, hep daha iyisine ulaşmak için gayret gösteren sizlerin azmi, heyecanı, enerjisi bizim için en büyük güç kaynağıdır" diye övgüde bulundu ve değişik vesilelerle gittikleri her yerde kendileriyle de buluşmaya gayret ettiklerini anlattı.


Türkiye bilgiye dayalı küresel güç olmalı 

Erdoğan, Türkiye'yi 2035 yılında üretim gücü küresel değer zincirinin üst seviyelerine çıkartmak mecburiyetinde olduklarına dikkat çekerek şunları kaydetti:

“Endüstri 4.0 adıyla ifade edilen teknoloji yoğun üretim yapısına geçerken, insanlarımızı yeni ihtiyaçları uygun alanlarda hizmet vermek üzere hazırlamalıyız. Bu da geleceğin istihdam alanları için şimdiden hazırlık yapmamızı gerektiriyor. Kadınlarımızın halen yüzde 33 düzeyine yaklaşan iş gücüne katılma oranlarını yüzde 50'ye, toplam iş gücüne katılım oranını ise yüzde 59'un üzerine yükselterek sosyal politikalarımızı da destekleyeceğiz. Tüm bu çalışmalarla amacımız, Türkiye'yi bölgesel bir güç olmanın yanında küresel düzeyde bilgiye dayalı dayalı bir güce kavuşturmaktır." Cumhurbaşkanı Erdoğan Konuşmasında “Ekonomik atılımlarımızı yeni yatırım fırsatlarıyla birleştirerek, bilişim, enerji, ulaştırma, lojistik ve ticaret alanlarında ülkemizi küresel cazibe merkezi haline getirmeliyiz” dedi.


Hisarcıklıoğlu: “Yarını bugünden daha güzel yapma zamanı” 

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu da Genel Kurulun açılış konuşmasında daha güçlü Türkiye için, dayanışma içinde olma ve geleceğe odaklanmaya vurgu yaparak “Türkiye’nin yarınını, bugününden çok daha güzel yapma zamanı geldiğine dikkat çekti. 

Hisarcıklıoğlu, her vesileyle her zaman devletin ve seçilmiş hükümetlerin yanında yer alan bir sivil toplum örgütü olarak, Sayın Cumhurbaşkanının da her zaman TOBB’un fikir ve önerilerine her konuda destek ve himayelerini gösterdiği için teşekkür etti. 

M. Rifat Hisarcıklıoğlu; hükümetten ve devletten bazı isteklerinin daha olduğunu dile getirerek devletteki çarkların hızlanması, bürokrasinin aşılması, özel sektöre olumlu yansıyacak kararların alınması konusunda talepleri dile getirdi. 


Sizleri yürekten kutluyorum 

TOBB delegeleri ve iş dünyasıyla ilgili olarak da “kendinizle ne kadar övünseniz azdır” diyerek övgüde bulunan M. Rifat Hisarcıklıoğlu konuşmasını şu cümlelerle tamamladı:

“Gecesini gündüzünü bu camianın gelişmesine, büyümesine adayan Oda-Borsa ve Sektör Meclisi Başkanlarımı, Yönetimlerini, Meclislerini, Genel Sekreterlerini ve çalışanlarını, yani bu salonda bulunan sizleri, yürekten kutluyorum. Hep birlikte, büyük Türkiye için, yeni ufuklar için koşmaya devam edeceğiz. Her zaman dediğim gibi, demokratik, laik, sosyal hukuk devleti yapımız, geleceğimizin güvencesidir. Mustafa Kemal Atatürk’ün ve aziz şehitlerimizin emaneti olan bu ülke, hepimizin omuzlarında yükselecek ve yeniden lider ülke haline gelecek. Ben sizlere ve bu büyük camianın azmine inanıyorum. Allah gönlümüzü zengin, emeğimizi ve kazancımızı bereketli kılsın. Milletimizin birliğini, dirliğini ve kardeşliğini daim kılsın. Yolumuz, bahtımız her daim açık olsun. Allah, yar ve yardımcımız olsun.”