Mundo Papel Retiro NVSL Hk.

3 Mayıs 2017

Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden Odamıza gelen yazıda, çeşitli Türk firmalarının Madrid Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliğini muhatap başvurularında İspanya’da mukim olduğu bildirilen Mundo Papel Retiro NVSL isimli firmadan kağıt alımı yapmak istediklerini, anılan firmaca sunulan uygun fiyat teklifi kapsamında (özellikle Navigator marka kağıtlar) yüksek miktarda ithalatta bulunmayı planladıkları ve bu kapsamda anılan firmanın araştırılmasının talep edildiği belirtilmektedir.

Yazıda devamla, söz konusu firma tarafından hazırlanan kontrat, ISO sertifikası gibi belgelerin incelenmesi sonucunda firmanın daha önceden sahte kontrantlarda karşılaşılan türde bir kaşe kullanılması, firmanın verdiği telefon numarasının kullanım dışı bulunması, firma yetkilisinin gmail uzantılı gayriresmi bir e-posta adresi kullanması, İspanya’da ticarette kullanılan para birimi Avro iken ödemeyi ABD Doları olarak talep etmesi, kalite belgesindeki bilgilerin yanlış olması (Ticaret Odası Başkanının ismi, posta kodu vb.) gibi hususlar kapsamında söz konusu firmanın dolandırıcılık girişiminde bulunma olasılığının çok yüksek olduğu izleminin edinildiği belirtilmiştir.

Bu bağlamda; başvuru sahibi Türk firmalara söz konusu İspanyol firmanın dolandırıcı
olabileceği yönünde ilgili Madrid Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliğince uyarıda bulunulmuş üyelerimizin söz konusu firma hakkında uyarılması gerektiği vurgulanmaktadır.

Bilgilerinize sunulur.

Saygılarımızla,