Ufuk 2020 İnteraktif Dünya Haritası

25 Nisan 2017

Değerli Üyemiz,

 

Avrupa Birliği (AB) Ufuk2020 (Horizon 2020) Programı, “çok uluslu araştırma ve inovasyon işbirliği destekleri”nden “bireysel öncül araştırma destekleri”ne, “burs ve uluslararası dolaşım destekleri”nden “KOBİ’lere özel inovasyon destekleri”ne kadar çok geniş yelpazede, 80 Milyar Avro’luk bütçesi ile önemli bir finansman kaynağı olma özelliği taşımaktadır.

Ufuk2020 Programı, 2014-2020 yılları için üniversite-sanayi işbirliğini daha kuvvetli teşvik etmeye başlamış, özel sektör ve bilhassa KOBİ’lere sunulan fırsatlar artmış, ön ödeme ve %100’e varan destek oranları gibi uygulamalar ile cazibesini attırmıştır.

TÜBİTAK “kullanıcı dostu” yeni www.Ufuk2020.org.tr Türkçe ve İngilizce  dillerinde internet sitesini Türkiye’nin yanında tüm dünya kamuoyunun kullanımına sunmuştur.

www.Ufuk2020.org.tr ‘de proje ve burs destek fırsatları, başvuru ve değerlendirme süreci, destek ve ödüller, yasal ve finansal konular, başarı hikayeleri ve vb uluslararası standartları da gözeten bir sunumla kullanıcılara sunulmuştur.

Bunların yanı sıra Türkiye’nin TÜBİTAK aracılığı ile kurduğu ve yürüttüğü tüm uluslararası ikili ve çok taraflı bilimsel ve teknolojik işbirlikleri, özgün İnteraktif Dünya Haritası uygulamasıyla nitelik ve nicelik olarak kullanıcısıyla paylaşılmaktadır.

İnteraktif Dünya Haritası, Türkiye’nin uluslararası araştırma ve inovasyon işbirliği faaliyetlerini paylaşırken yapılmış/yapılmakta olan 120’nin üzerindeki ülkenin çok önemli parametrelerine Türkiye ile karşılaştırmalı bir biçimde ayrıca yer verilmektedir. Bahse konu sayfalarda her bir ülkenin ve Ülkemizin Ar-Ge harcamaları, bilimsel yayınları, patent sayıları, dış ticaret verileri ve açık çağrılar gibi birçok faydalı veri kullanıcıyla buluşmaktadır. Bahsi geçen sayfalara doğrudan erişim için www.Ufuk2020.org.tr/tr/interaltif-ulkeler-haritasi linki kullanılabilir.

Konu hakkında daha detaylı bilgiye ekteki yazıdan ulaşabilirsiniz.

Bilgilerinize sunulur.