ÇHC Kuşak ve Yol Forumu Hk.

12 Nisan 2017

SAYIN ÜYEMİZ

İlgi: TOBB'nin 11.04.2017 tarih ve 0411/6072 sayılı yazısı

İlgide kayıtlı yazıda, 14-15 Mayıs 2017 tarihlerinde Çin Halk Cumhuriyeti (ÇHC) Devlet Başkanı Xi Jinping ev sahipliğinde Pekin' de düzenlenecek olan "Uluslararası İşbirliği için Kuşak ve Yol Forumu" isimli Devlet ve Hükümet Başkanları zirvesine Ekonomi Bakanımız Sayın  Nihat  ZEYBEKÇİ'nin katılım sağlayacaklarının öngörüldüğü belirtilmektedir.

Yazıda devamla, "Kuşak ve Yol: Ortak Refah için İşbirliği" teması altında gerçekleştirilecek  olan söz konusu Zirve' de, Yatırımlar ve Ticaretin  Kolaylaştırılması,  Politikaların  Eşgüdümü,  Altyapı Geliştirme, Kültürel ve Sosyal Bilgi Alışverişi ve Düşünce Kuruluşları Arasında İletişim başlıklı oturumlar düzenlenmesinin planlandığı ifade edilmektedir. Anılan oturumlarda ticaret, yatırım, tarım, ulaştırma, enerji ve turizm başta olmak üzere pek çok alanda görüş alışverişinde bulunulacağı kaydedilmektedir.

Bu itibarla, öngörülen toplantılarda istifade edilmek üzere; ÇHC ile ÇHC'nin Bir Kuşak Bir Yol Girişimine ilişkin olarak söz konusu ziyaret sırasında gündeme getirilmesinde yarar görülen somut öneriler hakkında bilgi notları talep edilmektedir.

Konuya ilişkin Üyelerimizin görüş ve önerilerinin Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne iletilmek üzere, en geç 17 Nisan 2017 tarihine kadar  (ceren.aslan@cerkezkoytso.org.tr) e-posta adresine gönderilmesi gerekmektedir.

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası