Milli İstihdam Seferberliği ve teşvikler konusu, Çerkezköy TSO’da anlatılacak

24 Şubat 2017

TOBB ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca imzalanan “Mesleki eğitim ve istihdam seferberliği” protokolü ve teşvikler konusu Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odasında anlatılacak.

Çalışma ve İş Kurumu Tekirdağ İl Müdürü Yaşar Aslan ve Sosyal Güvenlik Kurumu Tekirdağ İl Müdürü Fatma Derya Alan bölgemizdeki çalışma hayatının temsilcilerine "Çalışma Hayatında Milli İstihdam Seferberliği ve Teşvikler" konusu hakkında bilgilendirmede bulunacak ve soruları cevaplayacak.

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans salonundaki konuşma programı 01 Mart 2017’de saat 15:00- 17:00 arasında gerçekleşecek.

Konuya ilişkin düzenlenen protokol töreninde bir konuşma yapan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu özetle “… şimdi ekonomiyi normalleştirme ve somut adım atma zamanı. Özellikle de böyle bir dönemde olumlu işler yapmak ve ekonomiyi tanıtmak çok daha önemli hale geldi. İşte bugün Sayın Süleyman Soylu Bakanımızla birlikte ülkemiz, insanlarımız ve iş dünyamız için çok hayırlı sonuçlar getireceğine inandığımız bir girişim başlatıyoruz” diye konuşmuştu. Sorunları birlikte istişare edip, birlikte çözüm yolları aradıklarını anlatan Hisarcıklıoğlu, “Bu da iş dünyamıza büyük moral veriyor. Daha iyi işler yapmamız için bizi yüreklendiriyor. İşte sonuçlar ortada. Mayıs itibariyle son 12 ayda ülkemiz 795 bin kişiye yeni istihdam sağlamış durumda. Şimdi mesleki eğitim ve istihdam seferberliği başlatıyoruz. Bu zamana kadar sadece bir projede olan işbirliğimizi, işgücü piyasasının tamamını kapsama alacak şekilde genişletiyoruz. Bu, Türkiye’de kamu ile özel sektör arasında gerçekleşen en büyük ortak çalışma girişimidir” demişti.

 

Programın akışı:

Yer: Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu

Tarih: 01. Mart. 2017 Çarşamba

Saat: 15:00- 17:00

Konuşmacılar:
Yaşar Aslan – Çalışma ve İş Kurumu Tekirdağ İl Müdürü

Fatma Derya Alan – Sosyal Güvenlik Kurumu Tekirdağ İl Müdürü