TABELALAR ASILDI

7 Şubat 2017
Bu sayfa arşiv sayfasıdır. Bu sayfada gördüğünüz bilgiler değiştirilmiş olabilir.

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 18 Ocak 2017’de başlatmış olduğu ‘Bir Sınıf Donat Adını Yaşat’ projesi kapsamında 10 sınıfı donatılan Kızılpınar 125. Yıl Ortaokulu Ek Binası’nda dün düzenlenen törenle hayırsever kişi ve kuruluşların isminin yer aldığı tabelalar sınıfların girişlerine asıldı.
 

Törene Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Göksel Söylemez, Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva ile Odamız Meclis Başkanı Taha Ülker, Çerkezköy İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, Çerkezköy İlçe Halk Eğitim Müdürü Necmi Akman, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Abdullah Nair ve İrfan Danışmaz, Çerkezköy’de eğitim öğretim hizmeti veren okul idareci ve öğretmenleri ile hayırsever vatandaşlar katıldı.

 

PROJE İÇİN TÖREN DÜZENLENDİ

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, “Düzenlediğimiz tören projemiz içindir. Okulun açılmasıyla ilgili bir tören değil. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile yapılan protokol gereği açılış töreninin Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek. 125. Yıl Ortaokulu’nda toplanma nedenimiz ‘Bir Sınıf Donat Adını Yaşat’ projesi kapsamında okula yardım eden hayırsever vatandaş ve kuruluşların isimlerinin yer aldığı tabelaları sınıflara asmak. 125. Yıl Ortaokulu Ek Binası sayesinde Kızılpınar eğitim öğretim açısından oldukça rahatladı."dedi.

Gümüş,"2016-2017 eğitim öğretim yılına 74 öğretmenle bin 908 öğrenciye hizmet veren 125. Yıl Ortaokulu’nda, derslik başına 5’inci sınıflarda 51,6’ncı sınıflarda 48,7’nci sınıflarda 42 ve 8’inci sınıflarda ise 40 öğrenci düşmekteydi. Bir dersliği aynı gün, yaklaşık 80 öğrenci kullanmaktaydı. Ancak ek binanın hizmete girmesiyle derslik başına 5’inci sınıflarda 51’den 39’a, 6’ncı sınıflarda 48’den 32’ye, 7’nci sınıflarda 42’den 40’a ve 8’inci sınıflarda ise 40’tan 35’e düşmektedir. Bununla birlikte bir günde, bir dersliği kullanan öğrenci sayısı ise 80’den 40’a düşmektedir. Ortaokullarda 7 bin 294’ten yüzde 75,29 olan ikili öğrenim gören öğrenci oranımız bugün itibariyle 5 bin 374’ten yüzde 56 olmuştur.” şeklinde konuştu.



“63 SINIF DONATILDI”

Gümüş, “Bir Sınıf Donat Adını Yaşat’ projesi ile 18 Ocak’tan bugüne kadar 9 farklı okulda 34 sınıf, Anadolu Liselerimizde standart öğrenci sınıf mevcudu 34 olduğu için 38 sınıf, 25 sınıf da devletimiz tarafından donatıldı. Yani şimdiye kadar 2 bin 360 öğrencilik 63 sınıf donatılmış oldu.” dedi.

TEŞEKKÜR ETTİ

Törende son olarak Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban konuştu. Bugünün kendisi için çok mutlu bir gün olduğunu ifade eden Kaymakam Abban, “Birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz şu zamanlarda böyle bir katılımı bir arada görmek çok güzel. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne ve Çerkezköy Belediyemize çok teşekkür ediyorum. Çerkezköy Belediye Başkanımız Vahap Akay’a özellikle teşekkür ediyorum. Eğitime çok önem veriyor. Şimdiye kadar ne istediysek vakit kaybetmeden gerçekleştirdiler.” dedi.