T.C. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın Tanzanya Mozambik ve Madagaskar´ı Resmi Ziyaretleri Kapsamında İş Forumları Hk.

14 Ocak 2017

Sayın Üyemiz,

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'ndan (DEİK) alınan bir yazıda; T.C. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın, 22-26 Ocak 2017 tarihleri arasında Tanzanya, Mozambik ve Madagaskar'a resmi ziyaret gerçekleştireceği bildirilmekte olup; anılan ziyarete T.C. Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda, DEİK organizasyonu ile üst düzey iş insanları heyetinin eşlik etmesinin öngörüldüğü bildirilmektedir. 

Yazıda devamla, 22 Ocak 2017 tarihinde İstanbul'dan çıkışlı program kapsamında, 23 Ocak 2017'de Tanzanya'nın en büyük kenti olan Darüsselam'da, 24 Ocak 2017'de Mozambik'in başkenti Maputo'da, 25 Ocak 2017 tarihinde ise Madagaskar'ın başkenti Antananarivo'da İş Forumları düzenleneceği bildirilmekte olup, Afrika'nın hızlı büyüyen bahsekonu ülkelerine yatırım olanakları ve potansiyel iş fırsatlarının ele alınacağı belirtilmektedir. 

Ayrıca, yer altı kaynakları bakımından zenginlikleri ile bilinen Tanzanya, Mozambik ve Madagaskar'da, tarım, turizm, bankacılık ve finans, inşaat ve altyapı, madencilik ve enerji sektörlerinde yabancı sermayeli yatırımları artırmak adına teşviklerin söz konusu olduğu, 

Mozambik özelinde, kuzey bölgesinde çıkarılmaya başlanacak olan doğal gaza yönelik, toplam yatırım bedelin yaklaşık 30 Milyar ABD Doları olması beklenen sıvılaştırma tesisleri ve terminallerinin 2022 yılından itibaren devreye girmesiyle Mozambik'in dünyanın önde gelen sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) ihracatçısı ülkeleri arasına gireceği, 

Sahra Altı Afrika'da son on yılda ortalama %6,9 büyüme oranı ile en iyi ekonomik performans gösteren ülke olan Tanzanya'nın kahve, pamuk, çay, tütün ve kaju fıstığı ile mısır, şeker, pirinç, bakliyat ve buğday gibi tarımsal ürünlerinin büyük çoğunluğunun işlenmemiş halde ihraç edildiği, bu nedenle, sektörde bu ürünleri işleme ve katma değer sağlayacak aktiviteler konusunda büyük yatırım olanaklarının yer aldığı, 

Zengin tabiat varlıkları ve geniş kıyıları ile Madagaskar'ın turizm yatırımları açısından cazip bir ülke olarak gözlemlendiği, bunun yanı sıra 1999 yılında bankacılık sisteminin özelleştirilmesinin ardından mikro-kredi, risk sermayesi, sözleşme kredisi sağlayan uzman kuruluşların sayısında artış kaydedildiği, ifade edilmektedir.

Bu kapsamda, sözkonusu ziyarete katılmak isteyen firmaların, http://portal.deik.org.tr/KatilimFormu/316/8013 bağlantısında yer alan katılım formunu 18 Ocak 2017 Çarşamba günü mesai bitimine kadar eksiksiz doldurarak, dekontu DEİK'e (İrem Develioğlu, E-posta: africa@deik.org.tr, Tel: 0212 339 5070) iletmeleri gerektiği belirtilmektedir. 

Bilgilerinizi sunarız.

 

NOTLAR:

Anılan ülkelere seyahatte Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının vizeye tabi olmaları nedeniyle, ziyarete katılacak iş insanlarımızın vizelerinin, geçerlilik süresi devam eden pasaportlarında bulunması önem arz etmektedir. Vize alımı için gerekli prosedür, aşağıda ifade edilmektedir. Son olarak anılan ülkeler için sarıhumma aşısı gerekmekte olup, aşı kartlarının taşınması zaruridir. Sarıhumma aşısı ücretsiz olarak Sağlık Bakanlığı Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü'ne (www.seyahatsagligi.gov.tr) bağlı seyahat sağlığı merkezlerinde yapılmaktadır. 

İletişim: İrem Develioğlu, İş Konseyleri Koordinatör Yardımcısı

E-posta: africa@deik.org.tr | Tel: 0212 339 50 70
 

Taslak Program:

22 Ocak 2017 Pazar

Tanzanya Dar Es Salaam'a Uçuş

 

23 Ocak 2017 Pazartesi

Tanzanya-Türkiye İş Forumu & İkili Görüşmeler

 

24 Ocak 2017 Salı

Mozambik-Türkiye İş Forumu & İkili Görüşmeler

 

25 Ocak 2017 Çarşamba

Madagaskar-Türkiye İş Forumu & İkili Görüşmeler

 

26 Ocak 2017 Perşembe

İstanbul'a Varış

 

Katılım Koşulları:

1. Başvuru formunun doldurulurken web tarayıcısı olarak Google Chrome kullanılması önemle rica olunur.

2. DEİK Paket Programı Business bedeli 10.000 ABD Doları, Ekonomi bedeli 5.500 ABD Doları, Yerinden Katılım ücreti her bir İş Forumu için 350 ABD Dolarıdır. Paket programa dahil hizmetler: Özel uçak ile gidiş-dönüş (Türkiye içi bağlantı uçuşları dahil değildir.), konaklama, ara transferler, çalışma yemekleri, tercümanlık hizmetleri, iş forumlarına katılım, Madagaskar ve Mozambik vize bedeli.

3. Business paket programı kontajan sınırlı olduğundan başvurunun önceliğine göre baz alınır.

4. Ödeme seçenekleri, formu doldurduktan sonra ekrana gelecektir. Ödeme hesaba havale veya online olarak kredi kartı ile yapılabilmektedir.

 

Banka Adı: TÜRKİYE İŞ BANKASI BEYOĞLU ŞUBESİ (1011)

Hesap Adı: DIŞ EKONOMİK İLİŞKİLER KURULU / AFRİKA

Swift: ISBKTRISXXX

IBAN: TR21 0006 4000 0021 0113 3146 38 USD

 

5. Başvuru ve ödemeler için son tarih: 18 Ocak 2016, Çarşamba

6. Ödeme esnasında bilgiler eksiksiz girildiği takdirde, makbuzunuz tarafınıza gönderilecektir.

7. Havale yoluyla ödeme yapıldığı takdirde, ödeme dekontlarının DEİK'e (İrem Develioğlu, africa@deik.org.tr) iletilmesi rica olunur. (Kredi kartı ile ödeme yapıldığında bu işleme gerek yoktur)

 

Vize Alım Süreci:

· Tanzanya Vizesi: İstanbul Fahri Konsolosluğundan alınacaktır.

(Vize ücreti 60 Euro olup paket ücrete dahil değildir.)

Tanzanya İstanbul Fahrikonsolosluğu

Çalışma Saatleri: 10.00-12.00/14.00-16.00

A: Harbiye Mah. Abdi İpekçi Cad. No:2/16 Nişantaşı, Şişli 34367

T: +90 212 232 25 46

W: www.tanzanya.com.tr

 

Gerekli belgeler:

-1 adet vesikalık fotoğraf

-El yazısı ile tam doldurulmuş vize başvuru formu

-En az 6 ay geçerlilik süresi olan pasaport

-Pasaport kimlik sayfası fotokopisi

-DEİK vize destek yazısı (tarafımızdan katılımcılara iletilecektir)

 

· Mozambik Vizesi: Kapıda alınacaktır.

(Vize ücreti 84 ABD Doları olup paket ücrete dahildir.)

 

· Madagaskar Vizesi: Kapıda alınacaktır.

(Vize ücreti 25 ABD Doları olup paket ücrete dahildir.)