Okul Servis Araçları (J Plaka) Hakkında Bilgilendirme

4 Ocak 2017

SAYIN ÜYEMİZ             

İlgi: Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Dairesi Başkanlığı Ticari Plaka İşlemleri Şube Müdürlüğü’nün 02.01.2017 tarihli ve 14864451-774.09-E.30 sayılı yazısı

İlgi kayıtlı yazıda, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meclisince 10.02.2015 tarih ve 2015/156 sayılı kararı ile Okul Servis Araçları (J Plaka) Hizmet Yönetmeliği kabul edilmiş ve 27.02.2015 tarihinde ilan edilerek yürürlüğe girdiği bildirilmiştir.

Okul Servis Araçları (J Plaka) Hizmet yönetmeliğine göre; Okul servis taşımacılığı yapılabilmesi için Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinden 1 yıl süre ile geçerli Çalışma İzin Belgesinin alınması zorunluluğu bulunmaktadır. Ayrıca; Okul Servis Araçları (J Plaka) Hizmet Yönetmeliğinin Özel İzin belgesi işlemleri başlıklı 8.10' uncu maddesine gereğince; “ Okul Servis araç sahipleri her yılın Ekim ayı sonuna kadar belgelerle başvurarak Çalışma İzin Belgesini almak zorundadır. Özel izin belgesi Ekim ayı sonuna kadar geçerlidir. Üst üste 2 (iki) yıl süre ile özel izin belgesi almayanların plakaları Özel izin belgesi iptal istemiyle UKOME Kuruluna sunulur. Onayı durumunda aracın Trafikten men edilmesi için ilgili Trafik Tescil Şube Müdürlüğüne, kullanılan ticari plakanın boşa çıkartılarak seriden plakaya çevrilmesi için yazı yazılır. ” hükmü yer almaktadır. “Özel İzin Belgelerini” üst üste 2 (iki) yıl yenilemeyenler hak kaybı yaşayacakları belirtilmiştir.

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası