bize ulaşın
Başvuru Evrakları

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası, Vize Hizmeti Birimi ile, yalnızca Odamız üyelerine, Ticari Vize alımında yardımcı olmaktadır. 

  • Vize başvuru hizmeti Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinin tamamı için sağlanır.
  • Odamız sadece ticari amaçlı seyahatlerde vize işlemlerini yürütmektedir. Turistik seyahatler için kişiler konsolosluklara Oda aracılığı ile başvuramazlar.
  • SCHENGEN ÜLKELERİ, İLK VERİLİŞ TARİHİ 10 YILDAN ESKİ PASAPORTLARI KESİNLİKLE KABUL ETMEMEKTEDİR.
  • Başvuru dosyalarını incelemek, vize verilmesi konusunda karar vermek ve vize sürelerini belirlemek için tek karar mercii ilgili Konsolosluklardır. Odamızın Konsolosluklara vize verilip verilmeyeceği konusunda ya da vize süreleri ile ilgili müdahale yetkisi bulunmamaktadır.
  • Vize başvurusunun reddedilmesi durumunda hiçbir Konsolosluk tarafından vize ücreti iadesi yapılmamaktadır.
  • Konsolosluklar her zaman başvurunun durumuna göre ek evrak isteme yetkisine sahiptir.
  • Konsolosluk işlem süreleri belirtilen tarihlerden daha uzun sürebilir. Konsolosluktan kaynaklanan idari ya da teknik nedenler ile vize alım süresinin uzamasından Odamız sorumlu değildir.

Yunanistan Vizesi İçin Gerekli Evraklar

1-Vergi Levhası fotokopisi

2-Yeni tarihli Faaliyet Belgesinin aslı

3-İmza Sirküleri

4-Ticari kuruluş gazetesi onaylı fotokopisi

5-Banka Hesap dökümleri (son 3 aylık)

6-Tapu fotokopileri

7-Seyahat sigortası

8-2adet biyometrik fotoğraf

9-Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği

Firma Çalışanlarına Yukarıdaki Belgelere Ek Olarak

-İş yerinde çalıştığına dair firmanın antetli kağıdına yazı.

-SGK işe giriş bildirim formu

-Son 3 aylık SGK dökümleri

Son 3 aylık maaş bordrosu

Vize Ücreti Kişi Başı 60 Euro’dur.

Önemli Notlar:

- Pasaport 10 yıldan eski olmamalıdır. Pasaportta 2 tane yan yana vize tatbik edilebilir boş sayfa bulunmalıdır.
- 18 yaşından küçük çocukların anne ve babasından noterden onaylı muvafakatname ve öğrenci belgesi gereklidir.
- Başvuruda bulunacak eş çalışmıyorsa, çalışan eşlerin evraklarının aynısından birer set daha hazırlanacak.
- Başvuruda bulunacak çocuklar için de çalışan ebeveynlerinin evraklarının aynısından çocuk sayısı kadar set hazırlanacak.

Bulgaristan Vizesi İçin Gerekli Evraklar

-Tam doldurulmuş ve renkli resim yapıştırılmış vize formu (2 adet biyometrik fotoğraf)

-Geçerli pasaport (pasaportun geçerlilik süresi talep edilen vize süresi bitiminden en az 3 ay olmalıdır.)

-Seyahat sigortası

-Bulgar firmasının sahibi veya ortağı tarafından Türk firmasının sahibi veya yetkilisi adına antetli kağıda davetiye. (Davetiyenin aslı ve fotokopisi)

-Ticaret sicil gazetesi onaylı fotokopisi

-Yeni tarihli faaliyet belgesinin aslı

-Firmanın antetli kağıdına vize müracaat dilekçesi

-Firmanın imza sirküleri

-Firma sahibinin veya yetkilisinin yeterli para veya mal varlığı olduğunu gösteren banka belgeleri( BANKANIN ANTETLİ KAĞIDINA İMZALI YAZI, Tapu senetleri)

-Firmanın geçerli vergi levhası

-Türk firmasının Bulgar firmalar ile ihracat-ithalat yaptığını gösteren gümrük belgeleri, faturalar

-BAĞ-KUR veya SGK Dökümleri

-Vukuatlı Nüfus kayıt Örneği

 Firma Çalışanlarına Yukarıdaki Belgelere Ek Olarak

-SGK İş giriş Bildirim Formu

-Son 3 aylık SGK Dökümleri

-Son 3 aylık maaş bordrosu

Vize Başvurusunda Bulunan Kişinin Bulgaristan’da firması varsa:

-Bulgar Mahkeme Kararı(Kopya)

-Bulgar firmasının faaliyetini gösteren vergi levhaları, veya ihracatını-ithalatını gösteren gümrük belgeleri(Firmanın kurulmasından 6 ay geçmesi lazım)

VİZE ÜCRETİ 60 EURO OLUP HESAP BİLGİLERİ AŞAĞIDAKİ GİBİDİR;

İŞ BANKASI EDİRNE ŞUBESİ BULGARİSTAN KONSOLOSLUĞU HESAP NO:0603726 (İnternet havalesi yapmayınız. Konsolosluk bankanın verdiği makbuzu istiyor. Ücret EURO olarak yatırılıyor)